Vliegangst? Bemachtig dan deze zitplaats in het vliegtuig

Tips & tricks

Vliegangst is een van de vervelendste angsten, want ook al heb je nog zo’n zin in je tripje naar bijvoorbeeld Curaçao, de reis er naar toe kan je weken van te voren al misselijk maken. En dan hebben we het nog niet eens over de vliegreis zelf… Gelukkig zijn er een aantal simpele trucjes om iets minder angstig het vliegtuig in te stappen en misschien zelfs ietwat te genieten van de reis.

JetBlue, een Amerikaanse vliegtuigmaatschappij, krijgt dagelijks te maken met mensen die vliegangst hebben en besloten daarom hun gouden tip met ons te delen. De zitplaats in het vliegtuig bepaalt namelijk een heleboel. Waar moet je waarom zitten en waar juist niet?

Turbulentie

Is turbulentie je grootste angst, ga dan voor een zitplaats in het midden van het midden van het vliegtuig. Simpelweg omdat dit punt het dichtste bij het zwaartepunt van het toestel ligt. Vergelijk het vliegtuig met een wipwap, de twee buitenste punten krijgen het het zwaarste te verduren, terwijl je in het midden vrij weinig van de beweging merkt.

 Geluid

Heb je een hekel aan het lawaai dat een vliegtuig maakt, dan is ook hier een oplossing voor. De motoren zitten onder de vleugels van het vliegtuig, en je raadt het al, dit zijn die verschrikkelijke herriemakers. Kies daarom een stoel aan de voorkant van het vliegtuig, voor de vleugels.

Veiligste plek

Mocht je toch een beetje bang zijn voor een vliegtuigcrash, wat hoogstwaarschijnlijk niet zal gebeuren, kies dan een plekje achterin het toestel, in het midden van de rij. Uit onderzoek blijkt dat dit de zitplaats met de hoogste overlevingskans is.

Let’s fly away

Benieuwd hoe je aan de goedkoopste vliegtickets komt? Check dan deze 11 gouden tips

instagram-to-coruscate-2

Bron: Time, Jetblue

3 gedachtes over “Vliegangst? Bemachtig dan deze zitplaats in het vliegtuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *