11 gouden tips voor de goedkoopste vliegtickets

Tips & tricks

Nu Sinterklaas, Kerstmis en dus ook de koude wintermaanden ineens wel heel erg dichtbij komen kunnen we het niet laten om op zoek te gaan naar vliegtickets voor een exotische, korte rokjes bestemming. Of je nou van plan bent om voor de winter te vluchten of de komende zomer extra van het warme weer wilt genieten, we willen allemaal, altijd de goedkoopste vliegtickets vinden. Maar hoe zorgen we ervoor dat we de beste prijs betalen? 

Dit zijn mijn 11 gouden tips voor de goedkoopste vliegtickets. Of je nou een enkeltje boekt naar Curaçao, een tripje naar Londen op de planning hebt staan of gewoon een weekje wilt feesten op Ibiza. 

1. Vliegdagen

Vlieg aan het begin van de week op dagen als maandag, dinsdag en woensdag. Deze zijn goedkoper dan het weekend.

2. Vliegtijden

Vlieg voor 7:00 uur of na 21:00 uur, dan zijn de landingsrechten op vluchthavens goedkoper en je vliegticket dus ook.

3. Boek op tijd

Uit een onderzoek van Skyscanner, begin 2015, bleek dat je zo’n 8 weken van tevoren je vlucht het goedkoopste is. Miljoenen tickets uit de afgelopen drie jaar werden geanalyseerd en de gemiddelde prijs van de heen- en terugvlucht werd vergeleken met het moment waarop ze werden geboekt. De verschillen waren groot, het kan je tientallen tot honderden euro’s besparen.

goedkoopste-vliegtickets-4

4. Dolle dinsdag

Op maandagavond begint, hoe vreemd het ook klinkt, bij veel luchtvaartmaatschappijen de uitverkoop. Rond 15:00 uur op dinsdagmiddag zijn bij veel maatschappijen de prijzen het laagste.

5. Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van meerdere luchtvaartmaatschappijen. Zo word je constant op de hoogte gehouden van alle aanbiedingen, lage tarieven en last minutes.

6. Luchthavens

Kijk eens hoe duur je vliegticket is als je vanuit andere luchthavens als Groningen, Weeze (Duitsland) of Brussel vliegt.

7. Verwijder cookies

Hoe vaker je naar dezelfde vlucht kijkt, hoe duurder de tickets worden. Verwijder daarom je zoekgeschiedenis & cookies en begin fris of log in op een andere computer als je op het punt staat een vliegticket te boeken.

goedkoopste-vliegtickets-3

8. Vergelijk

Alle prijsvergelijkingswebsites en -apps zijn er niet voor niets dus maak er gebruik van. Kijk regelmatig op websites als Kayak.com, Lowcostairlines.nl en Skyscanner en vergelijk de prijs van je vliegticket voordat je hem boekt.

9. Dagen

Ga voor een tweewekenticket, dat is goedkoper dan bijvoorbeeld 13 of 15 dagen.

10. Prijsalarm

Bij websites als Skyscanner kun je een prijsalarm instellen, zo weet je zeker dat de vliegtickets het goedkoopste zijn.

11. Voorspellingsprogramma

Last but not least, check hellotrip.com en kom erachter wanneer het de beste tijd is om je vliegticket te boeken.

Au revoir!

Heb je last van vliegangst? Ga dan voor deze zitplaatsen!

instagram-to-coruscate-2

Bron: Libelle.nl, Skyscanner

0 gedachtes over “11 gouden tips voor de goedkoopste vliegtickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *