10x de mooiste winterzon bestemmingen

Tips & tricks

Winter is here! Pff, en daar kwam ik vanochtend al snel achter. Ik vertikte het om die verrekte handschoenen weer uit de kast te pakken en had daar na 2 minuten spijt van. Eigenwijs? Jep! Ik was (of wilde) even vergeten hoe koud het kan zijn, en de gedachte dat dat alleen nog maar erger gaat worden maakt mijn gemoedstoestand niet beter…

Vandaar dat ik maar op zoek ben gegaan naar de mooiste winterzon bestemmingen om begin volgend jaar maar eens een bezoekje te brengen. Allemaal? Graag, al is dat natuurlijk wel erg enthousiast en helaas onmogelijk. Wat is jullie favoriete winterzon bestemming?

1. Egypte

In Egypte is het rond januari/februari zo’n 20 graden. In de zomer kan het er snikheet zijn, dus de winter is perfect om de piramiden van Sfinx of Gizeh te bezoeken, een zeiltocht te maken of om dolfijnen te spotten. Egypte staat trouwens hoog op mijn travel bucketlist, who’s coming with me? 

2. Caribisch gebied 

Het Caribisch gebied is het hele jaar door een aanrader, het is er namelijk altijd mooi weer. Het is er in de wintermaanden zo’n 30 graden en dat is iets waar we elke dag van dromen als we naar buiten kijken of wanneer we dus weer eens onze handschoenen zijn vergeten op de fiets. Ga naar Curacao, Aruba of St.Lucia, je komt geheid met een bruin kleurtje terug.

3. Sri lanka

Nog een winterzon bestemming die hoog op de bucketlist staat, Sri Lanka een land vol natuur en bijzondere plekjes. Alleen de foto’s van alle stranden zorgen ervoor dat ik, ondanks dat ik geen geld heb, nu een vliegticket wil boeken. Take me there! Het is er in onze wintermaanden zo’n 25 graden, heerlijk!

SONY DSC
4. Canarische Eilanden 

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, het zijn populaire winterzon bestemmingen voor ons Nederlanders. Het is er rond de 20 graden en dat betekent zwierige jurkjes en paella op het terras. In een paar uur ben je op een van de Canarische Eilanden, ideaal voor een lang weekend weg. Adios! 

5. Bali

Naar Bali, my all time favorite, wil ik nog altijd graag een tweede keer heen. Hoewel het er ondertussen erg verwesterd is, zijn er altijd nog talloze onaangetaste plekjes te vinden en die moet ik nog eens zien. Het is er lekker warm, ruim 30 graden!

6. Gambia

Gambia is perfect als je het koude weer in ons kleine kikkerlandje wilt ontvluchten. Met een temperatuur van ruim 30 graden, indrukwekkende cultuur, lieve mensen en mooie plekjes ga je het er ongetwijfeld fijn hebben. Mocht je nog geen travel buddy hebben, dan houd ik mij aanbevolen!

7. India 

Ook India is een perfecte winterzon bestemming, én is een land dat je absoluut een keer bezocht moet hebben. Wat een fascinerende plek! Check trouwens eerst even waar je heen wilt, in Goa is het bijvoorbeeld ruim 35 graden, terwijl het in New Dehli zo’n 25 graden is. Korte broeken gegarandeerd!

SONY DSC

8. De Filipijnen

We blijven in Azië rondhangen, niet alleen om het weer van ruim 30 graden, maar ook omdat het er eigenlijk gewoon heel erg mooi is. Ga landen als Thailand, Laos en Vietnam apart af of maar er een rondreis van. Een vakantie van een paar maanden slaat niemand af toch? Oh, en eindig dan natuurlijk met de Filipijnen, palmtrees everywhere! 

9. Kaapverdië

Kaapverdië is een eiland waar toerisme nog in de kinderschoenen staat, wat het juist een bezoekje waard maakt. Blauwe zee, gekleurde huisjes en een temperatuur van ruim 25 graden, wat wil je nog meer?

10. Marokko

Ook Marokko mag niet in dit lijstje ontbreken, ondanks dat onze winter, daar het regenseizoen betekent. Steden als Marrakech en Casablanca pronken alsnog met een fijne temperatuur van 20 graden, lekker! Mocht je het niet zeker weten, laat deze artikelen je dan overhalen.

Zo weet je zeker dat je de goedkoopste vliegtickets boekt en dit is de beste plek in het vliegtuig!

instagram-to-coruscate-2

3 gedachtes over “10x de mooiste winterzon bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *