5 X Europese steden om in de lente te bezoeken

PERSOONLIJK, Tips & tricks

Nu het zonnetje weer schijnt, de temperatuur omhoog schiet en de winkels niet meer volhangen met dikke gebreide truien, krijg ik zo ontzettend veel zin in de lente. Dat niet alleen, ik heb travel cravings. En niet zo’n beetje ook! Ik kan het bijna niet geloven maar het is alweer bijna een half jaar geleden dat ik voor het laatst een vliegtuig in ben gestapt. En dat is zo niet mij! Het werd dus hoog tijd om weer een aantal city trips te plannen waar ik naar uit kan kijken. Ik heb mijn travel bucketlist opgeschoond en deze 5 Europese steden eruit gepikt om deze lente te bezoeken. Oké misschien niet allemaal, maar misschien ook wel…

Ik hou van city trips en dan vooral om mooie steden in het mooie Europa ontdekken. Niet ver van huis, wel een totaal andere wereld. Hoe tof is het dat we kunnen genieten van de sneeuw in Scandinavië en in Spanje met een verbrande rug op het strand kunnen liggen? Ook dit jaar zijn er een aantal Europese steden die ik maar al te graag wil kunnen afstrepen van mijn travel bucketlist.

5 X Europese steden op de travel bucketlist

Dit zijn de 5 Europese steden die ik deze lente wil bezoeken. Who’s joining? 

1. Lissabon

Lissabon staat eigenlijk al jaren op de bucketlist met Europese Steden die ik wil bezoeken. Ik hou van kleur en ik hou al helemaal van kleurrijke huizen en vrolijke straten. Lissabon wordt elk jaar weer opgeschoven en dat laat ik daar jaar niet gebeuren. Die vliegticket wordt deze maand sowieso geboekt!

2. Stockholm

Een andere stad die ik heel erg graag wil bezoeken is Stockholm. Na een half jaar in Denemarken gestudeerd te hebben, is nu Zweden aan de beurt. Scandinavië heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen door de vakanties met mijn ouders. Elke zomer gingen we met de caravan door Noorwegen heen, wat een bijzonder land! Anyway, ik heb mijn lijstje met lunch tentjes, hotspots, concept stores en musea voor Stockholm al klaar liggen. Nu de datum nog.

3. Istanbul 

Ik hou van Turkije, de mensen, het eten, het weer en de sfeer die er hangt. Oké die sfeer is de laatste jaren niet bepaald optimaal, but hey what’s stopping you? Istanbul blijft een stad die op de bucketlist staat en ik denk dat het dit jaar tijd wordt om die kant op te gaan.

4. Gdańsk

Jaren geleden heb ik op de middelbare school een uitwisseling gehad met een school in Polen. We hebben talloze steden bezocht en vooral veel gegeten, ja we werden verwend! Een stad die is blijven hangen is Gdańsk, een van de meest bijzondere steden in Polen aan de Oostzee. Veel herinneringen zijn helaas weggevaagd, of ik lette gewoon niet goed op, dus ik moet en zal deze stad nog eens bezoeken. Iemand van mijn 3Havo vriendjes die mee wil?

5. Praag

Praag is een stad waar niet alleen ik, maar ook mijn ouders maar al te graag heen willen. #Familytrip! Het schijnt een van de mooiste steden in Europa te zijn en ik voel me haast schuldig dat ik er nog niet geweest ben. But who is? Ondanks dat we weten dat het er bijzonder is, boek je nooit een vliegticket die kant op… Tot dit jaar, Tsjechië I’m on my way! 

Welke Europese steden staan er op jullie bucketlist?

instagram-to-coruscate-2

7 gedachtes over “5 X Europese steden om in de lente te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *