9 Marokkaanse lekkernijen die je moet proeven

MAROKKO

Als je een echte zoetekauw bent kan een tripje naar Marokko niet uitblijven. De Marokkaanse lekkernijen zijn namelijk vooral zoet, denk aan de Marokkaanse muntthee waar zo’n duizend suikerklontjes in worden gegooid en waar je op de een of andere manier elke ochtend, middag en avond weer zin in hebt, #sugarrush. Naast de hartige Marokkaanse couscous en tajine gerechten eet je dus vooral zoete lekkernijen.

Sfenj, Chewy macaroons en crater pancakes

Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet. Pak ’t vliegtuig en geniet!

1. Sfenj

Dit zijn Marokkaanse donuts en smaken eigenlijk een beetje naar oliebollen. Ze zijn zo lekker, het perfecte toetje!

2. Chebakia

Dit is het zoetste wat je ooit zult eten en je zult er geen genoeg van kunnen krijgen. Het wordt vooral tijdens de ramadan gegeten als treat. Simpelgezegd zijn het verschillende reepjes deeg die in elkaar worden gevlochten, vervolgens worden gefrituurd en in honing met oranjebloesemwater worden ondergedompeld.

marokkaanse-lekkernijen-to-coruscate-3

Sfenj en op de achtergrond de Chebakia’s

3. Nougat

De zachtste nougat in de lekkerste smaken vind je in overvloed in de souks. Take them all! 

4. Briwat

Heerlijke driehoekjes gemaakt van filodeeg, gevuld met amandelspijs die je echt wilt proeven.

5. Chewy cookies

Op het Djemaa el Fna plein in Marrakesh (en waar ook niet) kun je de lekkerste koekjes kopen van Marokkaanse huisvrouwen. Ze noemen het chewy macaroons en ze zijn er in smaken als pinda en kokos (!). Je koopt ze voor serieus 5 cent en als je binnenkort heen gaat mag je een zak vol voor me meenemen, zo yummie!

6. Marokkaanse tompouce

Jep, ook in Marokko hebben ze onze favoriete Nederlandse lekkernij. De Marokkaanse versie wordt alleen met drie lagen bladerdeeg gemaakt, NOM!

marokkaanse-lekkernijen-to-coruscate-4

7. Msemen

Dit traditionele Marokkaanse ‘harde’ pannenkoekje krijg je ongetwijfeld bij je ontbijt in de riad, superlekker met honing en een kopje verse muntthee.

8. Beghrir

Wederom een traditioneel pannenkoekje, maar dan luchtiger, zachter en met talloze gaatjes. Het wordt ook wel ‘crater pancake‘ genoemd.

9. ‘Mergouda’

Even iets hartigs. Het lekkerste stokbroodje wat ik ooit heb gegeten was in Fez. Een broodje met rijst, ei, gefrituurde aardappel en allerlei groentes, hoe het heet? Geen idee. Je spreekt het uit als ‘mergoeda’ en het hes is onvindbaar op het internet. Oftewel, ben je in Fez, vraag dan aan locals waar je dit broodje kunt scoren. Echt doen!

Zo zagen mijn 10 dagen in Marokko eruit en dit zijn mijn 14 gouden tips voor Marokko!

instagram-to-coruscate-2

0 gedachtes over “9 Marokkaanse lekkernijen die je moet proeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *