REISTIPS – 14 gouden tips voor Curaçao

CARIBISCH GEBIED, CURAÇAO

Heb je een tripje naar Curaçao op de planning staan dan zijn een aantal dingen toch wel handig om van te voren te weten. Bijvoorbeeld dat je een zonnebrand met een hoge factor mee moet nemen, waar je het beste een auto kunt huren en dat je in Nederland je snorkelset moet aanschaffen.

Ook wil je natuurlijk welke hotspots en must do’s je absoluut niet mag missen op dit prachtige eiland.

Dit zijn mijn 14 gouden tips voor Curaçao!

1. Zonnebrand

De beste en belangrijkste gouden tip die ik je als “ik verbrand nooit” miep mee kan geven: neem zonnebrand met een hoge factor mee. Met hoog bedoel ik factor 50. Ik smeer me altijd in, maar met factor 15? 30? Ik ben voor het eerst in mijn leven als rode tomaat teruggekomen van een dagje strand. De UV-straling is zo sterk (lees 10, terwijl hij in Nederland rond de 2/3 zit) dat je maar al te graag om het half uur de zonnebrand erbij wilt pakken.

2. Huur een auto

En nee, huur dan geen overpriced auto op het vliegveld. Ga naar een lokale autoverhuurder. Dit is veel goedkoper, je betaalt geen extra kosten wanneer je nog geen 25 jaar oud bent en alles gaat op z’n Curaçao’s: chill. Het scheelde ons zo’n 100 euro! Wij huurden onze auto bij Michel! Oh, en vaak halen en brengen ze je met liefde op van of terug naar het vliegveld,of waar je ook heen wilt.

3. Batido’s

Overal op het eiland (langs de weg, op pleinen en bij het strand) vind je verkoopkarren met heerlijke shakes: batido’s! Een batido is een vers gemaakte shake met vers fruit, (soja)melk en gemalen ijs. Goedkoop, superlekker en verfrissend!

CURAÇAO 24

4. Supermarkt

Alles is duur op Curaçao, dit omdat vrijwel alles geïmporteerd moet worden. Voor een bak sla betaal je zo’n 10 gulden, of ook wel €5, waar je in Nederland maximaal €1,50 voor zou betalen. Neem dus een zakcentje mee wat dat betreft. *Zelf koken is overigens veel goedkoper dan uiteten gaan op het eiland, zo heb je een idee hoe duur alles er is. Cheers! 

5. Kleingeld

Voor de meeste stranden moet je een paar gulden neerleggen, zorg er dus voor dat je altijd een beetje kleingeld op zak hebt. Dit geldt overigens ook voor de strandbedjes.

6. Feestjes

Op Curaçao heb je vaste feestjes op vaste dagen. Zo ga je op zaterdag naar Zanzibar en dans je op zondag op het strand, onder de sterren, bij Wet & Wild. Het hele eiland zal hier zijn, simpelweg omdat er niets anders is. Wel zijn er verschillende Facebook groepen waar je op de hoogte wordt gehouden van andere feestjes en activiteiten, handig! Oh, en houd de Happy Hours overal in de gaten!

7. Snorkelen

De zee is op Curaçao overal ongelofelijk helder en de onderwaterwereld is er eentje voor op het netvlies. Zwem met de mooiste vissen én schildpadden. Gouden tip: neem zelf een snorkelset mee, hier betaal je er al snel rond de €50 euro voor (als het niet meer is).

8. Shete Boka National Park & Sint-Christoffelberg

Shete Boka betekent ook wel ‘zeven inhammen’ en is een natuurpark dat je te voet of met de auto kunt afleggen. Water slaat hier met geweld tegen de kust aan wat de mooiste momenten en plaatjes oplevert. Ook kun je de Sint-Christoffelberg, met een hoogte van 372 meter, beklimmen als je de strandbedjes helemaal zat bent. Let’s get adventures! 

CURAÇAO 26

 9. Playa Porto Marie

Mijn favoriete strand is Playa Porto Marie door het prachtige blauwe water, de onderwaterwereld, het lekkere eten en de goede smoothies, het fijne vlot, de kleurrijke vogels en de relaxte sfeer.

10. Salades & ijsjes

Ga op maandag naar Grand Café de Heeren bij het Zuikertuintje, hier zijn op de eerste dag van de week de (yummie) salades namelijk voor de helft van de prijs. Voor het toetje loop je naar Gelati Bella Italia voor een heerlijk Italiaans schepijsje.

11. Wi-Fi

Vrijwel overal op het eiland is gratis Wi-Fi, een extra databundel voor in het buitenland is dus niet nodig.

12. Spot flamingo’s 

Onderweg naar de mooiste stranden als Playa Cas Abao en Playa Porto Marie kom je langs het Flamingo Point bij Sint Willibrordus, foto momentje!

CURAÇAO 20

13. Floating market

Neem een kijkje bij de Floating Market in Willemstad voor de verste producten gepresenteerd op een superleuke manier door vrouwen met een grote glimlach. Bij het begin van de markt vind je veel verse vis die ’s nachts gevangen is, verderop vind je veel groente en fruit en aan het einde van de markt vind je de ronde markt waar je van alles en nog wat kunt kopen.

14. De blauwe kamer

Vertrek vanaf Santa Cruz met een watertaxi en een snorkelset richting de Blauwe Kamer. Een grot waar zoals de naam het al zegt, alles blauw is. Vanuit de zee zwem je enkele meters onder water naar de grot, waar je kunt genieten van wel iets heel moois. Aanrader!

Heb jij nog gouden tips voor Curaçao die hier niet tussen staan?

Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao en dit is hoe mijn avontuur eruit zag! 

instagram-to-coruscate-2

0 gedachtes over “REISTIPS – 14 gouden tips voor Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *